طراحی موشن گرافی
طراحی موشن گرافی
در موشن گرافی، با استفاده از گرافیک متحرک، فیلم سازی انجام می شود. به عبارتی با تلفیق دو هنر گرافیک و فیلم سازی و خلاقیتی آشکار، طراحی موشن گرافی انجام می شود به گونه ای که می توان از قابلیت های این دو هنر در ایجاد محتوا و انتقال آن به مخاطب بهره گرفت.
در زمان های گذشته، هنرهایی مانند سایه بازی وجود داشته است که خود از پایه های موشن گرافیک می باشد که با ظهور نرم افزارهایی خاص و گسترش فناوری ها، ایجاد شده است. فیلم هایی که با کمک این نوع از طراحی تهیه می شوند دارای دو خصوصیت عمده کاربردی هستند.
خصوصیات طراحی موشن گرافی
موشن گرافی به خوبی با استفاده از خصوصیات گرافیکی و تاثیر بصری که دارد، تاثیر بسیار عمیقی را بر روی مخاطب گذاشته و در جذب آن موثر است. از سوی دیگر این آثار گرافیکی سمبولیک هستند.
این موضوع باعث می شود که فیلم هایی که با طراحی موشن گرافی ساخته می شوند، با اهدافی مانند معرفی و تبلیغ برند باشند، کاربردی عمل کنند و در شرایطی که هدف توضیح یک پروسه و فرآیند آموزشی باشد نیز کارآیی لازم را داشته و تاثیر گذار باشد. مشخصات بارز یک موشن گرافیک می تواند ، رنگ ، شکل ، طرح و حرکت های هوشمندانه باشد که با انتخاب یک صداگذاری مناسب و موسیقی زیبا، اثری تولید شود که در ذهن مخاطبان ماندگاری زیادی داشته باشد.
همچنین استفاده از رنگ های سازمانی و لوگوی برند، می تواند در اثر گذاری آن بر ناخودآگاه افراد موثر باشد. شاید بتوان گفت که در اغلب مواقع در تلویزیون ، از ابزارهایی مانند تیزرها و طراحی موشن گرافی بعنوان میان برنامه ها استفاده می شود.
یکی از دلایل تاثیر گذاری این نوع از فیلم آن است که ساده و موجز می باشد و با استفاده از نمادها، در جهت معرفی خدمات و کالا و یا آموزش قدم برداشته و تاثیری عمیق را ایجاد می کند. این روش در معرفی ایده هایی که افراد از کارآیی آن آگاه نیستند می تواند روشی بسیار مناسب و کاربردی باشد.
به طور کلی در طراحی موشن گرافی، از عناصری مانند داستان بسیار کمتر استفاده می شود و تکنیک داستان و درام در تاثیرگذاری بر مخاطب در این نوع از فیلم سازی وجود ندارد. به طور معمول محتواها با روش های کاربردی دیگری مانند انیمیشن به کارگرفته می شوند که تاثیرشان دارای عمق بیشتری بوده و به سرعت عمل می کند.
انواع موشن گرافی
طراحی موشن گرافی در انواع متفاوتی انجام می شود که در این جا به معرفی مختصری از انواع موشن گرافیک می پردازیم.
1-توضیح و فروش کالا از طریق ویدئوها:
از روش های کاربردی در طراحی موشن گرافی، استفاده از ویدئوهایی است که توضیح دهنده می باشند. این روش بدین گونه است که پروسه ی طولانی را به قسمت های کوچک تری قسمت کرده و با روش موشن بسیار ساده و قابل درک به کاربران توضیح می دهد. این یک روش کارآمد برای ارائه ی توضیحات در خصوص کالا و خدمات است. در عصر جدید و با توجه به این که عمدتا افراد تمایل دارند که توضیحات مربوط به کارکرد یک محصول را به صورت یک ویدئوی کوتاه دریافت کنند، ساخت یک ویدئوی توضیحی از موشن گرافی می تواند جذاب بوده و برند را به خوبی نشان داده و معرفی نماید.
2- انیمیشن مرتبط به طرح کلی کاربردی در کسب و کارها:
امروزه تمامی محصولاتی که طراحی آن ها انجام می شود، پیش از آن که وارد مرحله ی تولید و ساخت شوند، نیاز است که طرحی کلی از آن تهیه شود. در بسیاری از مشاغل این طراحی ها به صورت تخصصی انجام می شود.
3-آیکون:
یکی از کارهایی که امروزه با به کار گیری svg و css امکان انجامش وجود دارد این است که آیکون انیمیشن دار را به صورت سبک و ساده تهیه نمود. این بدان جهت است که بتوان از آن ها در سایت ها و معرفی کالاها استفاده شود. سایت هایی را می توانید در اینترنت بیابید که نمونه های آیکون ها را ارائه می دهند.
4- لوگو ها:
در طراحی موشن گرافی ، لوگو موشن نیز یکی از انواع آن می باشد که می تواند در معرفی برند تاثیری مناسب داشته باشد. برای این نوع از طراحی عمدتا از افترافکت استفاده می شود. از جمله نرم افزارهای کاربردی در طراحی موشن گرافی می توان به موارد ذیل اشاره نمود: – Apple Motion 3 – پریمیر Adobe Premier – Autodesk Combustion – مایا Autodesk Maya – 3DS Max -افتر افکت Adobe After Effects – Avid Xpress – video scribe – Final Cut pro
نکته :
نرم افزار video scribe نرم افزار حرفه ای نیست و برای کارهای ساده و تبلیغاتی بسیار مناسب و کاربردی است. برای دریافت آموزش های نرم افزارهای طراحی موشن گرافی می توانید از سایت های داخلی و خارجی استفاده نمایید و در مدت زمان کوتاهی به این هنر کارآمد و پول ساز مسلط شوید. در صورتی که به صورت تخصصی بتوانید کار طراحی موشن گرافی را انجام دهید، خواهید توانست پروژه های خوبی را به صورت فریلنسری دریافت کنید و با کمک آن، درآمدهای ریالی و دلاری بسیار مناسبی را کسب نمایید.
تفاوت های بین انیمیشن و موشن گرافی
اگر بخواهیم تفاوت های بین انیمیشن و موشن گرافی را بررسی کنیم می توان گفت که در انیمیشن عمدتا شکل داستانی داشته و محتوا و موضوع خود را به شکلی داستانی به مخاطبان خود القا و انتقال می دهد. در صورتی که در طراحی موشن گرافی ، به طور معمول تصاویر و عنصر بصری مانند رنگ ، شکل و بافت منتقل کننده ی محتوا به مخاطبان خواهند بود.
به همین دلیل است که انیمیشن را اغلب بر مبنای شخصیت و موشن گرافی را بر پایه ی تصویر طراحی می کنند. آنچه که در انیمیشن به کار گرفته می شود این است که به طور معمول به لایه های عمقی احساسی ، روانی ، داستانی و فلسفی در خصوص شخصیت ها می پردازد و با کمک آن ها بر مخاطب تاثیر می گذارد. اما در طراحی موشن گرافی، عمدتا از نشانه شناسی و شرح دادن حوادث و فرایندها و همچنین شاخه های سمبولیک استفاده کرده و از همین روست که این هنر فیلم سازی در بازاریابی و تبلیغات بسیار موثر بوده و در برندینگ بسیار کاربرد دارد.
خدمات مرتبط :
مقالات مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید