روش های بازاریابی و فروش به همراه تکنیک های فروش موفق
دنیایی که امروزه در آن زندگی میکنیم ، دنیای تغییر و تحولات روز افزون است و بحث بازاریابی و فروش در کسب و کار است که امروزه حرف اول را میزند . حال و هوای امروز تجارت نشان میدهد که مسیر جهان به آن سو تغییر کرده است .
اگر کشوری نتواند در دنیای امروزی خود را به پای گردونه رقابت برساند در آینده در عرصه رقابت به حاشیه کشیده میشود و تمامی فرصتهای کسب و کار را از دست می دهد . در این شرایط هم پای تجارت عرصهی فروشندگی نیز به عنوان زیر مجموعهی تجارت – چه به صورت کلی در نظر گرفته شود یا جزئی- دست خوش تغییر است .
تعریف فروش :
فروش یکی از عوامل زیرمجموعه بازاریابی است . به عبارتی فروش انتهائی ترین عملیات بازاریابی در یک معامله است ولی در عین حال شروع یک رابطه بلند مدت با مشتریان است . در شکل گیری این رابطه بلند مدت ، به نحوی که منجر به پیوند دائمی با مشتریان بشود مهندسی تمامی عملیات ضروری است .
مدیریت بازاریابی و فروش شخصی :
وظیفه فروشنده در مدیریت بازاریابی و فروش این است که نیاز مشتری را شناسایی کند و مطابق آن ، مشتری را برای خرید محصول ترغیب کند . یکی دیگر از تکنیکهای فروش در بازاریابی ، فروش شخصی است که یک ارتباط دوطرفه بین فروشنده و خریدار است .
فروش سنتی به چه صورت کار می کند؟
در فروش سنتی به دلیل عرضه کم و رقابتی نبودن فضای فروش ، تمام فروشندگی بر مبنای سفارش گیری و تشکیل صفهای طولانی توسط خریداران است . و یا به دلیل دانش اندک مشتریان از پارامترهای دقیق محصولات و کالاهای جایگزین آن، موجب تحمیل اقلام کم کیفیت و انحصاری به مشتریان میشد . تصور ذهنی که ما از فروشنده سنتی داریم در آن شخصیتهای دروغ گو و چرب زبان وجود دارند اما این موضوع در دهه های گذشته تغییرات زیادی کرده اند .
قانون 80/20 چه قانونی است؟
این قانون می گوید که 20 درصد از مشتریان شما 80 درصد از درآمدتان را تشکیل می دهند و همچنین نشان می دهد که فعالیت های جذب مشتری تا چه مقدار در کسب درآمد موثر و مهم است . این کار بسیار کار آسانی و البته مهمی است اما در کسب درآمد نقش بسیار مهمی را ایفا می کند .
قانون 30/70 چه قانونی است؟
این قانون به شما نشان می دهد که در بازاریابی و فروش شما باید به عنوان یک فروشنده 70 درصد گوش کنید و 30 درصد سوال بپرسید . کار فروشنده ارائه خدمات به مشتری است و نه فقط قیمت دادن به او .
تکنیک های فروش موفق :
وقتی مشتری شما آماده خریدن است نباید طوری رفتار کنید که مشتری احتیاجی به فکر کردن و تصمیم گیری داشته باشد شما باید بهگونه ای باشید که مشتری در همان لحظه تصمیم خود را بگیرد .
ایجاد حالت برد برد :
یکی از حالت های فروش محصولات خود ایجاد رابطه برد برد است . رابطه های تجاری باید ادامه دار و به نفع طرفین باشد . رابطه ای که فروشنده با دریافت پول به این فکر کند که دیگر نیازی به خریدار ندارد کاملا اشتباه است . اما فروشندگانی که دریافت سفارش را شروعی برای ارتباط بیشتر با خریدار میدانند بسیار موفق خواهند بود .
به دست آوردن رضایت مشتری مهم ترین بخش فروش است :
مشتری راضی مایل است برای کالا ها و خدمات پول کافی بپردازد همین طور مشتریانی که از کالای شما رضایت دارند برای کالای شما مشتری می آورند و سبب تبلیغ کالای شما می شوند و از این طریق هزینه های تبلیغات برای جذب مشتری را کاهش می دهند .
موفقیت در فروش:
هر مدیری برای کسب و کار خود نیاز به یک فروشنده حرفه ای دارد و برای آن که بتواند در کسب و کار خود موفق باشد و در عرصه رقابت حرفی برای گفتن داشته باشد باید به این امر توجه ویژه ای داشته باشد .
اصل قیمت گذاری کالا:
یکی از موارد مهم در بازاریابی و فروش ، قیمت گذاری است . اگر قیمت گذاری محصولتان معقولانه نباشد فروش آن به طرز قابل توجهی پایین می آید . و مشتری از کسب و کار شما ناراضی می شود . این اتفاق می تواند ضربه محکمی به کسب و کارتان وارد کند .
چرخه فروش :
در هر کسب و کاری برای فروش چرخه ای وجود دارد ، این چرخه با مشتری احتمالی که فکر خرید از شما را در سر دارد شروع می شود و با خرید کردن آن پایان می یابد . این چرخه می تواند بسیار سریع باشد مانند خرید مواد غذایی و یا فرآیندی طولانی باشد مانند خرید ماشین آلات سنگین مشتریان احتمالی علاقهمند، در مراحل مختلفی از این چرخه در نظر گرفته میشوند که کانال ارتباطی نامیده میشود .
مدیریت روابط با مشتری:
یکی دیگر از اصول مهم در این کار حفظ روابط با مشتری است . شما به عنوان یک مدیر زیرک باید همیشه این موضوع را در نظر بگیرید که پایان خرید مشتری به منظور پایان ارتباط شما با او نیست و این تازه شروع این راه است .
تفاوت بازاریابی و فروش :
بخش بازاریابی و فروش دو رکن اصلی از یک شرکت هستند که در پیشرفت و یا شکست شرکت تاثیر مستقیم دارند . اما مسئله ای که گاهی در محل کار و حتی در محیط آکادمیک نیز با آن مواجه هستیم این است که وظایف بخش بازاریابی و فروش باهم اشتباه گرفته می شوند و این توقع ایجاد می شود که کارشناسان بازاریابی به جای پشتیبانی از هم، وظایف یکدیگر را پوشش دهند.
رشد موفقیت آمیز یک کسب و کار
آگاهی از تفاوت میان بازاریابی و فروش مسئله ی مهمی است زیرا ترکیب هنرمندانه و دقیق بازاریابی برای رشد موفقیت آمیز یک کسب و کار امری حیاتی است. در واقع بازاریابی فرآیند نظام مند برنامه ریزی، اجرا و کنترل فعالیت هایی در کسب و کار است که خریداران و فروشندگان را به هم پیوند می دهد و فروش تراکنش میان دو شخص است در جایی که خریدار، کالا یا خدماتی (ملموس یا غیرملموس) را در قبال تبادل پول، دریافت می کند.
خدمات مرتبط :
مقالات مرتبط :
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
دیدگاهتان را بنویسید