امنیت محتوا به همراه آموزش محافظت و ایجاد امنیت آن
هر انسان بالغ، مدیر و عاقلی میداند که باید محتواها، اطلاعات و رازهای شخصی و یا حتی اداریش را از دست سارقان، هکران و دزدان دنیای اینترنت حفظ کند. حفط امنیت محتوا یکی از کارهایی است که هر فرد دانا و عاقل باید انجام دهد. وجود امنیت و حفاظ برای هر چیزی چه انسان و چه محتوا کاملا نیاز و جز الزاما است.
هر چیزی ذاتا امنیت و آرامش را دوست دارد. انسان اگر در امنیت نباشد به دست دزدان و حتی قاتلان میافتد. برای همین وجود امنیت برایش لازم است. اطلاعات شخصی انسانها هم مثل خود انسان به امنیت و محافظت نیاز دارند تا از دست دزدان در امان باشند. اما در این مقاله سعی داریم راجع به امنیت محتوا و چگونگی انجام آن و روشهایش صحبت کنیم.
امنیت محتوا
یکی از بخشهای مهم در هر سیستم، اداره ، سازمان و نرم افزار شرکتی، محتوای آن است. پس هر فردی که رئیس اداره یا مسئول قسمت اطلاعات است باید از محتوای شخصی مردم و یا حتی محتوایی اداری محافظت کند. به این کار برقراری امنیت برای محتوا میگویند.
امنیت محتوا در واقع محافظت کردن از اطلاعات و محتوای شخصی و اداری و حتی سیاسی مندرج در سایت از دست هکرها و دزدان اینترنتی میباشد.
نرم افزارهای ایجاد امنیت محتوا
نرم افزارهای مختلفی برای ایجاد امنیت ساخته شدهاند. این نرم افزارها مختلف هستند. نرم افزارهای مختلفی وجود دارند که از اطلاعات شخصی افراد حال چه در گوشی و چه در سیستم کامپیوتری محافظت میکنند. نرم افزار کاربردی وردپرس یکی از این نرم افزارهای کاربردی ساخته شده است.
این افزونه این امکان را به مشتریانش و یا کسانی که آن را نصب کردهاند میدهد که با نصبش بتوانند سیستم امنیت محتوایی داشته باشند و از اطلاعات شخصی و یا اطلاعات کاری، اداری و حتی سیاسی محافظت کنند. وردپرس یک افزونه خاص دارد یکی از این افزونهها، افزونه WP Content Copy Protection & No
Right Click است. نصب این افزونه باعث میشود که سایتها و نرم افزارها بدون کلیک و به صورت خودکار از محتواهایشان محافظت کرده و از آنها نگهداری کنند.
آموزش محافظت و ایجاد امنیت محتوا
یک مدیر سایت و یا یک مدیر مسئول خوب میداند که اگر سایتش چه اداری ، چه کاربری و چه حتی تجاری، امنیت لازم را برای حفاظت از اطلاعاتش نداشته باشد ممکن است به دست هکرها بیافتد و از این اطلاعات سو استفاده شود. ممکن است سایتی که حفاظ امنیتی ندارد اطلاعات کاربرانش به دست کاربران دیگر سایت بیافتد و در واقع طوری بشود که حتی از طریق محتواهای خاص سایت، کارت بانکی و حتی حساب سایت و حساب مدیرانش شناسایی شود و روزی به دست هکران و دزدان ، این حسابها خالی شود. پس راههای مختلفی برای ایجاد امنیت در سایت و در واقع ایجاد امنیت محتوا وجود دارد .
ما در این مقاله چگونگی ایجاد امنیت برای محتوا و محافظت از آن ها را به شما یاد میدهیم. این آموزشها عبارتند از:
رمز ورود کنترل پنل سایت:
برای ایجاد امنیت محتوا در کار سایتتان ابتدا باید رمز ورود کنترل پنل سایت خود را ایمن کنید و این قانون را هم بگذارید و در سایت بنویسید که افرادی که میخواهند در سایت شما عضو شوند رمزشان را از ترکیب حروف و اعداد مختلف ایجاد نمایند تا از آنها سرقت نشود .
قرار دادن پسورد مناسب:
روش دوم برای ایجاد امنیت محتوا در سایتتان این است که به افراد مشتاق برای عضویت در سایتتان بگویید که از قرار دادن پسورد هایی که بتوان به راحتی آن را حدس زد و شامل شمارههای موبایل، تاریخ تولد، اسامی کسانی که دوستشان دارند و یا مواردی مثل این خودداری کنند.
امنیت ایمیلی که برای ورود به وب سایت انتخاب میشود:
این نکته را باید در نظر داشته باشید که امنیت ایمیلی که برای ورود به وب سایت شما انتخاب میشود نیز بسیار مهم است . پس باید به کاربران هشدار دهید که نباید از رمزهای بسیار ساده و قابل حدس در رمز ورود ایمیلشان استفاده کنند.
محتوای فایل این دکس
برای محافظت از سایت خود بهتر است که محتوای فایل این دکس را از روی هاست وردپرستان تغییر داده و برروی پوشه دیگری انتقال دهید.
لینکهای آمادهای که در خود افزونه وجود دارد
شما به عنوان مدیر یک سایت باید این را در نظر بگیرید که به عنوان محافظ اطلاعات مردم در هنگام نصب افزونههای امنیت محتوای وردپرس، از لینکهای آمادهای که در خود افزونه وجود دارد استفاده نکنید. برای این کار میتوانید سیستم مدیریت محتوای پیش فرض را به سیستم مدیریت محتوای شخصی و دلخواه خود تبدیل کنید.
تغییر دوره ای رمزهای پنل کاربری:
بهتر است برای ایجاد امنیت سایت در سایت خود، رمزهای پنل کاربری مدیریتش را به صورت دورهای تغییر دهید.
به روز رسانی سیستم کاربری و افزونهها :
یک روش دیگر برای بالا بردن امنیت محتوای سایت که به شما میگوییم این است که به صورت مداوم سیستم کاربری و افزونههایی را که برای سایت به کار بردید به روز رسانی کنید تا هک نشود.
نام و عنوان پایگاه داده:
شما باید بدانید برای اینکه امنیت محتوا و اطلاعاتتان در سایت بالا برود در هنگام ساخت پایگاه داده نام و عنوانش را به طور تصادفی انتخاب کنید.
رمزهای تکراری:
بهتر است از یک رمز برای چند بخش تکراری استفاده نکنید و برای هر قسمتی رمزی متفاوت بگذارید. برای اینکه رمزها را فراموش نکنید بهتر است که آنها را در جایی ثابت یادداشت کرده و نگه دارید.
ارور های متداول:
شما به عنوان مدیر سایت برای اینکه بتوانید برای سایتان پنل کاربری شخصی بسازید تا در امان بماند و هم چنین برای اینکه در این مرحله با ارور مواجه نشوید قسمت آلارم ارور و خطای دستگاه را غیر فعال کنید تا در هنگام شخصی سازی و ساخت روند امنیت محتوا با ارور متداول دستگاه روبرو نشوید.
چند نکته کاربردی:
اگر با افزونه وردپرس کار میکنید پیشنهاد میشود که شما به عنوان مدیر سایت، رمز پنل مدیریت خود را تند تند و زود به زود تغییر دهید و برای فراموش نکردنش آن را در جایی مخصوص یاداشت کنید.
برای امنیت سایت بهتر است که تمامی پیشوندهای دیتابیس خود را تغییر دهید تا در معرض دستبرد نیافتد.
بهتر است به این نکته توجه کنید که پلاگینهای نامعتبر را به کار نبرید.
بهتر است از اجرا شدن تمام محتوای پی اچ پی خودداری کنید تا هکرها به کل افزونه نتوانند دسترسی پیدا کنند.
جمع بندی
امنیت محتوا و ایجاد آن برای سایت یکی از ضروری ترین چیزها در هر سایتی است و هر مدیری باید از آن استفاده کند تا اطلاعات کاربرانش در معرض دستبرد قرار نگیرد.
خدمات مرتبط :
مقالات مرتبط :
دیدگاهتان را بنویسید